Afra & Tobia Scarpa

Afra & Tobia Scarpa

Het echtpaar Tobia en Afra Scarpa komt uit Italië. Hun werk is chique, onderscheidend en cool. Ze hebben in de 21ste eeuw een nieuwe generatie bewonderaars gevonden. Hun ontwerpen zijn modernistisch. Elegantie en comfort zijn zeer belangrijk bij hun meubels. Tegelijkertijd worden de Scarpa’s bewonderd om het gemak waarmee hun ontwerpen in een klassiek als in een modern interieur passen.

Tobia Scarpa, geboren in 1935 in Venetië, is de zoon van de beroemde architect-ontwerper Carlo Scarpa. Zijn vrouw Afra is geboren in 1937 in Montebelluna.
Ze werkten samen voor grote Italiaanse merken, zoals Gavina, Flos, Cassina, B&B Italia, Knoll, Meritalia, Maxalto en Molteni. Ze gebruikten veel soorten materialen en technieken voor een breed scala aan ontwerpen, van glas, meubels en verlichting tot interieurs en architectuur.

In de jaren zestig begon het paar een relatie met het kledingbedrijf Benetton, wat leidde tot een aantal verschillende projecten, waaronder de eerste textielfabriek Benetton in Treviso (1964), en interieurs voor de kantoren van Parijs en Freiburg (1980) en het kantoor in New York (1986).

Het werk van het Italiaanse echtpaar Scarpa is opgenomen in talloze tentoonstellingen van vele musea over de hele wereld (Milaan, New York, Chicago, Toronto, San Francisco, Los Angeles en Bordeaux) en galerijen en bekroond met vele prijzen. Vele artikelen in nationale en internationale tijdschriften en essays zijn er over hen verschenen.

Afra en Tobia Scarpa hebben beroemde ontwerpen op hun naam staan: de Bastiano sofa, de Coronado-bank, de Monk stoelen, de ‘925’ Easy Chairs, de Africa stoelen, de Soriana sofa en de Libert-stoel. Voor FLOS de Papillion-lamp en voor Fabbian de Saturnina en Galeto-lampen.

Vanaf hun eerste samenwerkingen als man en vrouw in het midden van de jaren vijftig tot op de dag van vandaag, zijn in hun stukken nieuwe technologieën verwerkt, met behoud van vorm en functie.

Products

  • Vintage Bastiano banken Tobia Scarpa sofa

  • Vintage Bastiano chair en table Tobia Scarpa

  • Vintage Bastiano fauteuils stoelen Tobia Scarpa chairs

  • Vintage Bastiano sofas Tobia Scarpa set

  • Vintage Miss chair stoel Afra en Tobia Scarpa Molteni & C