B&B Italia vintage (C&B)

Vintage B&B Italia sofa te koop bij LOVT

Vintage meubels van B&B Italia (C&B Italia), het zijn wel een van onze favoriete vintage design meubels. B&B Italia sofa’s en stoelen, het zijn echte high-end design meubels. Zo luxe, zo mooi, zo’n geweldige kwaliteit.

B&B Italia vintage geschiedenis

Het internationale designbedrijf B&B Italia begon in 1973 toen Piero Ambrogio Busnelli C&B Italia overnam, het bedrijf dat hij samen met Cesare Cassina had opgericht. De hernoemde B&B was dus meer een evolutie dan een volledig nieuwe onderneming. Busnelli – geboren in 1926 in Meda, in de noordelijke provincie Lombardije – was een echte visionair in het naoorlogse Italië. Als jonge ontwerper omringde hij zich met andere gelijkgestemde kunstenaars en nam later de kans op aanstormend talent, zoals Mario Bellini en Gaetano Pesce, die later Busnelli volgde naar B&B. Vanaf het begin wilde het bedrijf zich onderscheiden als een sterk, modern Italiaans merk dat was gebaseerd op een industrieel model, waarbij gebruik werd gemaakt van zowel hightech productiemethoden als hightech materialen, waaronder kunststoffen en polyurethaanschuimen. Het vestigde zich al snel als een van de toonaangevende fabrikanten van modern Italiaans design in de tweede helft van de 20e eeuw.

Het hoofdkantoor was in Novedrate in Como, vlakbij Milaan. Het werd in 1972 ontworpen door de architecten Renzo Piano en Richard Rogers, die net klaar waren met het ontwerp van het Centre Pompidou in Parijs. Dit toonde de bereidheid van Busnelli om risico’s te nemen en toekomstige ontwerpsterren te voorspellen.

B&B Italia vintage meubels

In de jaren zeventig lanceerde B&B Italia bank de Le Bambole-bank van Mario Bellini (1972). De structuurloze, maar toch mollige bank verlegde de grenzen van design en zorgde ervoor dat B&B Italia een voortrekkersrol vervulde in de internationale designwereld. Ze kregen ook veel designprijzen. De reclamecampagne voor Le Bambole zorgde ook voor veel reacties, net als het ontwerp zelf, met provocerende beelden van fotograaf Oliviero Toscani van het ontbloot bovenlijf Donna Jordan bovenop de bank van Bellini, en werd tentoongesteld op de Salone del Mobile in Milaan.

B&B Italia werkt samen met enkele van ’s werelds meest gerenommeerde ontwerpers en architecten, waaronder Mario Bellini, Antonio Citterio, Naoto Fukasawa, Vico Magistretti, Jean-Marie Massaud, Gaetano Pesce, Paolo Piva, Richard Sapper, Afra en Tobia Scarpa, Richard Schultz, Studio Kairos, Patricia Urquiola, Jakob Wahner en Marcel Wanders, onder anderen.

In 2011 kochten Busnelli’s zonen, Giorgio en Emanuele, het bedrijf terug van de private equity-firma Opera, die in 2002 een meerderheidsbelang verwierf. Het paar runt het bedrijf sinds de dood van hun vader in 2014. In 2016 vierde B&B Italia haar 50-jarig jubileum door zijn nieuwste assortiment in beperkte oplage te presenteren op de meubelbeurs Salone del Mobile in Milaan.

B&B Italia retro meubels

Vintage meubels en vintage stoelen van B&B Italia die heel bekend zijn, zijn onder andere:
de vintage Camaleonda van Mario Bellini, de vintage lounge chair van Gaetano Pesce, de Bonanza Sofa van Tobia & Afra Scarpa, Le Bambole sofa van Mario Bellini, de Coronado sofa van Tobia & Afra Scarpa.
Er zijn ook mooie B&B Italia vintage dressoirs. Zo’n dressoir vintage hebben wij niet in de collectie.
LOVT heeft momenteel een donkerbruine set Amanta sofa van Mario Bellini en een witte set vintage Amanta sofa van Mario Bellini in de collectie en twee vintage Diesis daybeds van Antonio Citterio en Paolo Nava.

Als je specifieke vintage meubels van B en B Italia zoekt, bel of mail ons dan even. Dan gaan wij op zoek naar je favoriete B&B Italia retro meubels.

LOVT LOVES B&B ITALIA

Products

  • B&B Italia Diesis daybed chaise longue

  • Vintage Amanta bank 6 delig Mario Bellini B&B Italia

  • Vintage Amanta bank en tafels van Mario Bellini B&B Italia