Cassina vintage

Vintage Cassina te koop bij LOVT

Cassina staat voor Italiaans design vol allure en elegantie.

Cassina werkt samen met werelds bekendste ontwerpers. Zelf classificeren zij hun ontwerpers als I MAESTRI (de meesters), I CONTEMPORANEI (de eigentijdse) en DESIGNERS. Bekende producties zijn onder andere de Corbusier stoel (LC1, LC2, LC3 en LC4), de zigzag chair en Utrecht chair van Gerrit Thomas Rietveld en de Caprice en Myworld sofa’s van Philippe Starck.

De Italiaanse meubelgigant Cassina, oorspronkelijk Amedeo Cassina genaamd, werd in 1927 opgericht door de broers Cesare (1909-1979) en Umberto (1910-1992) Cassina in Meda, Italië. Eerst waren ze gespecialiseerd in op maat gemaakt houtwerk en hoogwaardige interieurs. Later in de jaren 50 gingen ze een nieuwe richting in, vooruitlopend op de groeiende vraag naar in massa geproduceerde woninginrichting. Cassina wordt vaak genoemd voor de introductie van industrieel ontwerp in Italië en heeft een internationale reputatie opgebouwd door samen te werken met enkele van ’s werelds meest gerespecteerde ontwerpers.

In 1964 (toen de beroemde architect Le Corbusier nog leefde) tekende Cassina de eerste exclusieve licentieovereenkomst voor de editierechten voor ontwerpen van Le Corbusier, Pierre Jeanneret en Charlotte Perriand. Het bedrijf lanceerde kort daarna de I Maestri-collectie die in de afgelopen decennia grote designiconen heeft verzameld onder het merk Cassina, zoals de LC4 Lounge (1928), gezamenlijk ontworpen door Le Corbusier, Jeanneret en Perriand, evenals de Nederlandse architect Gerrit Rietveld’s 635 Red & Blue Armchair (1918), de Schotse architect-ontwerper Charles Rennie Mackintosh’s Hill House Chair (1902) en nog veel meer.

Met een focus meer op samenwerking met de beste ontwerpers dan op het creëren en onderhouden van een bepaalde stijl, is Cassina verantwoordelijk voor enkele van de meest erkende en geliefde ontwerpen van de 20e en 21e eeuw. Hoogtepunten zijn onder meer de Superleggera Chair van de Italiaanse architect-ontwerper Gio Ponti (1957), de Kanu Chair van de Duitse ontwerper Konstantin Grcic (2009), de Iraans-Britse architect Zaha Hadid’s Zephyr Sofa (2013) en de Franse ontwerper Philippe Starck’s My World Sofa (2013). Gedurende zijn visionaire samenwerkingen met zowel design-armaturen als baanbrekende experimenten met nieuwe talenten, bleef Cassina toegewijd aan de Italiaanse designidealen van vakmanschap en kwaliteit, en het merk blijft uitblinken in de fusie van industriële technologie en ambachtelijke productie.

De ontwerpen van Cassina zijn opgenomen in permanente collecties over de hele wereld, zoals het Museum of Modern Art (New York), Vitra Design Museum (Weil am Rhein) en London Design Museum.

Cassina maakt nu deel uit van de prestigieuze Poltrona Frau Group.

Products

  • Cassina design Cesare Lacca Italy vintage tea trolley serving trolley

  • LC4 Le Corbusier Chaise Longue Cassina

  • Stoel Charlotte Perriand chair Cassina