vintage daybed chaise lounge bedvintage daybed chaise longue bed1vintage daybed chaise lounge bed 3vintage daybed chaise lounge bed 2vintage daybed chaise longue lounge bedvintage daybed chaise lounge bed 4vintage daybed chaise lounge  bed

Dagdromen op vintage daybed

Vintage daybed

Heerlijk hè?! Als je dan toch thuis moet blijven, ga dan lekker Netflixen. Of een spannend boek lezen of heerlijk dagdromen.

Het ultieme gevoel van verwennerij en luxe is om dat liggend te doen op een daybed.

Een daybed, slaapbank, bank en chaise longue in één. Een daybed is het ideale meubel, mooi en functioneel. Het past prima in een kleine ruimte, omdat ie multifunctioneel is. En is het net iets te gezellig geworden, dan kan er onverwacht nog iemand blijven slapen ook op zo’n vintage bed.
In een grote living staat een daybed ook geweldig. Maak er een heerlijke, sfeervolle hoek van om te loungen. Het is een zo’n sfeerbepaler voor je woonkamer.

Het daybed is niet nieuw, zelfs in de Chinese Ming dynastie werden er al daybeds gebruikt in de paleizen. Een meubel dat steeds vaker in huiskamers te vinden is. Van oorsprong is het een vrij hard bed bestaande uit hout of metaal zonder arm of rugleuning. Tegenwoordig zijn ze gelukkig een stuk comfortabeler en zijn ze het ultieme loungemeubel, dat een prachtige toevoeging vormt in het interieur. De houten of metalen basis wordt voorzien van een heerlijk zacht kussen of matras, dat bekleed wordt met stof of leer.

Het multifunctionele meubel kan zowel gebruikt worden als loungebank en als bed, om even een snel dutje op te doen. In Indonesië staan de daybeds gewoon bij de huizen langs de weg. Mensen doen daar buiten hun middagdutje onder een afdak of gaan lekker luieren op het daybed. Bij ons zijn de daybeds veel comfortabeler en mooi, neem de vintage design daybeds. Eén van de eerste daybedden die uitgroeide tot een klassieker was het Barcelona Daybed, ontworpen door Ludwig Mies van der Rohe in 1930. Een prachtige vintage bank. Inmiddels zijn er veel meer mooie chaise longues ontworpen. Het meubel past in alle interieur stijlen, denk aan Scandinavisch, mid century modern, minimalistisch, eclectisch of een mix van stijlen.

Maar waar plaats je zo’n mooi daybed dan? Hoe maak je het tot een mooi geheel met je bestaande meubels. We hebben een paar geweldige interieurfoto’s voor je gezocht op Pinterest. Voor kleine en grote ruimtes. Laat je inspireren.

Bij LOVT hebben we een paar prachtige vintage daybeds in de collectie. Chaise longues van de beste merken, gemaakt van de mooiste materialen. Kussens gevuld met dons voor een heerlijk zit- en ligcomfort.
Neem de Diesis van B&B Italia, of de De Sede DS 80 of de cognackleurige De Sede DS85 of de bruine De Sede DS85, we hebben momenteel twee exemplaren in de collectie. Allemaal te koop bij LOVT.