de sede ds88-+-lovt-+-loft-+-industrieel-+-retro-en- vintage-design-meubelsloft lovt hal beton concrete 2woonkeuken loft lovt vintage designlovt zithoek boerderij interieurvintage de sede ds 31 lovt loftboerderij overloop loft lovtslaapkamer boerderij loft lovtbadkamer betonstuc loft lovt

De woonboerderij van Aletta

De woonboerderij van Aletta, eigenares van LOVT

Dit keer een ‘interview’ met mezelf

Vertel. Wie ben je, wat doe je?

Mijn naam is Aletta Boer, 52 jaar oud en eigenares van LOVT.
Vanaf mijn eerste eigen huis ben ik bezig geweest met inrichten. Altijd bijzondere panden, een oud pakhuis, een jaren ‘30 woning, een oude boerderij. Ik kijk niet naar wat er is, maar wat het kan worden.
Het creëren van een goede sfeer, waar de details kloppen, daar word ik blij van. En van meubels met een verhaal. Dat is mijn passie: vintage & design. Ik hou van wat ik doe. Altijd ben ik op zoek naar bijzondere vondsten en unieke objecten.
LOVT staat voor liefde voor lofts. Deze woonboerderij was de start van LOVT. Inmiddels is de boerderij verkocht, maar het verdient hier absoluut een plaats (al zeg ik het zelf in alle bescheidenheid :-). Wekenlang was het op Funda het meest bekeken huis.

Een woonboerderij is een plek waar veel mensen van dromen. Is dit je droomhuis?

Jazeker. Elke dag voelt het als een cadeau om hier te wonen. De koeien en schapen van de buren krijgen we er zomaar bij.
Het huis is helemaal op maat gemaakt voor m’n gezin. Over elk detail is nagedacht. Het kost veel tijd, maar dan heb je wel een huis dat helemaal perfect is.
Door de grootte van het huis kunnen er veel vriendinnetjes blijven logeren, kerstdiners van de zaak en familiefeestjes zijn altijd bij ons. Zo leuk.

Had je nog specifieke uitgangspunten voor de basis?

Gebruik van natuurlijke materialen, zoals beton, staal, hout, glas. Binnen = buiten, dus hele grote ramen zonder kozijnen. Symmetrie, eenvoud en rust.

Hoe lang duurde de verbouwing?

Alleen de muur, de gebinten en het dak was er. De indeling maken was een mooie wisselwerking met WVAU architecten. Zij hebben de technische details uitgewerkt. De verbouwing duurde 9 maanden.
Wat een project! De volledige inrichting van deze woonboerderij. Vroeger de deel waar de koeien stonden, nu een heerlijk woonhuis. Van het bepalen van de maatwerkdeuren, tot de betonnen vloer, ramen zonder kozijnen, de grote woonkeuken, het zoeken naar de juiste meubels. Geweldig.

Hoe zou je je stijl omschrijven?

Ik hou van neutrale tinten, natuurlijke materialen, wit en hout. Een ultieme mix tussen oud en nieuw, tijdloos. Meubels die ik nu mooi vind, vond ik jaren geleden ook al mooi. Ik geniet van al die mooie vintage design meubels, zo prachtig gemaakt, zo’n kwaliteit. Die komen goed tot hun recht in een rustige omgeving.

Hoe heb je je stijl bepaald?

Dat is wat ik het liefste doe, dat is m’n ding. Moodboards maken van tijdschriften en Pinterest. En dan filteren. Keuzes maken. Niet teveel willen. Niet teveel materialen, stijlen en kleuren.

Je hebt gekozen voor rust in je huis. Een bewuste keuze?

Ja. De basis moet rustig zijn. Dan komen de meubels en objecten veel beter tot hun recht.
In het hele huis hangen 33 Jielde lampen, die vormen de basisverlichting. De vloer beneden is helemaal beton, zonder drempels. De houten vloer boven komt uit een oude kerk, ook zonder drempels.

Je houdt van vintage design. Wie is je favoriete ontwerper?

Een heel moeilijke vraag. Er zijn zoveel goede ontwerpers. Maar Charlotte Perriand is wel m’n favoriet. En het echtpaar Afra & Tobia Scarpa hebben ook prachtige meubels ontworpen.

Waar ben je het meest trots op in je huis?

Dat de sfeer klopt. Het oude combineren met het nieuwe is zo mooi gelukt. In de basis van de boerderij. In de meubels. Altijd op zoek naar de goede sfeer.

Had je achteraf dingen anders willen doen?

Ik had niet moeten bezuinigen op de kranen. Doe de basis gewoon in één keer en doe het goed.

Waar heb je spijt van?

Dat ik de bruine De Sede DS 88 bank heb verkocht.

Belangrijke tips voor de loft?

Je moet groot denken. Een grote tafel, een grote bank. Maar ook een grote bos bloemen, een groot schilderij. Kleine dingen vallen hier totaal in het niet.

Wat is de grootste wens nu voor in je loft?

Niet. De boerderij is verkocht. M’n nieuwe huis is opnieuw een jaren ‘30 woning. Anders ingericht dan de boerderij. Maar de basisprincipes zijn hetzelfde. Dus natuurlijke materialen, neutrale tinten, hout en wit. Wie weet interview ik mezelf nog eens.