farm-barn-boerderij-vintage-design-lovt-loftfoto van © Alexander van Berge farm-barn-boerderij-vintage-design-lovt-loft1via www.cotemaison.frfarm-barn-boerderij-vintage-design-lovt-loft-4via www.dailydreamdecor.com farm-barn-boerderij-vintage-design-lovt-loft-5via Red Banana Studio farm-barn-boerderij-vintage-design-lovt-loft6via bloedhond.tumblr.com farm-barn-boerderij-vintage-design-lovt-loft7via wabisabi-style.blogspot.comfarm-barn-boerderij-vintage-design-lovt-loft8via www.gramfeed.comfarm-barn-boerderij-vintage-design-lovt-loft9via www.cotemaison.frfarm-barn-boerderij-vintage-design-lovt-loft10via www.architizer.comfarm-barn-boerderij-vintage-design-lovt-loft11www.facebook.com/casaolivifarm-barn-boerderij-vintage-design-lovt-loft12https://www.lovt.nl/projecten/woning/farm-barn-boerderij-vintage-design-lovt-loft13via www.architizer.comfarm-barn-boerderij-vintage-design-lovt-loft14nono-s.tumblr.com/post/21918573096

LOVT loves farms

Droom jij ook weleens van een oude boerderij, om daar zelf te wonen? Zo’n mooie sfeervolle woonboerderij met veel ruimte, met oude balken en oude stalramen? Wij snappen dat wel. Sterker nog, wij snappen dat heel goed. We wonen zelf in een oude verbouwde boerderij. In de deel, waar vroeger de koeien stonden en boven het hooi opgeslagen lag. We werden op slag verliefd op de plek en de oude houten constructie van de boerderij. We zagen meteen: deze boerderij heeft alle potentie om het familiehuis te worden dat we willen. Alles moest gedaan worden, van de vloer tot de nok, alleen de buitenkant is blijven staan. Zelfs het dak is helemaal vervangen. Het mooie van zo’n boerderij is, het is één hele grote ruimte. Als je daar doorheen kunt kijken, dan zijn er zoveel mogelijkheden.

woonboerderij

In de oorspronkelijke boerderij zaten heel kleine stalramen, waardoor bijna geen daglicht de ruimte binnenviel. Daarom besloten we om de gevel open te breken en zeer grote ramen zonder kozijn te plaatsen voor het buiten-binnen gevoel. We kunnen nu vanuit huis heerlijk over de weilanden uitkijken.

We hebben gekozen voor een strakke betonnen vloer, een mooie clash tussen oud & nieuw. Een gaaf contrast met de oude houten balken! En voor een rustige basis. Dus een paar basismaterialen en kleuren die telkens in het hele huis terugkomen. Uiteraard staan er de nodige vintage design meubels, dat kan niet anders als je eigenaar bent van LOVT. Die liefde voor mooi gemaakte producten zie je terug in ons huis.

tips voor je droomhuis

De robuuste authentieke basis van een boerderij vraagt om een rustige inrichting. Probeer zo veel mogelijk oude elementen te behouden:

een oude stalvloer

de stalramen

de oude balken/gebinten

de oude staldeuren

een bakstenen muur

De oude balken mogen mogen maximaal in het zicht zijn. Zij vertellen een deel van de geschiedenis van de boerderij. En de bakstenen muren, in combinatie met glad stucwerk zijn prachtig. Combineer dat met een meer vintage-industriële woonstijl. Een mix van oud & nieuw. Door veel gebruik te maken van robuuste materialen als oud hout, staal, glas en beton ontstaat er een stoer interieur wat perfect bij de boerderij past.

De truc? Een rustige basis. Het zit ‘m vooral in de materiaalkeuze. Kies voor een paar basismaterialen en -kleuren, die je telkens in elke ruimte weer terug laat komen. Kies bijvoorbeeld voor hout, beton, donker staal, zink en bakstenen. Laat de kleuren van die materialen ook terugkomen in het interieur.

We hebben weer heel veel mooie inspiratiefoto’s toegevoegd. Voor nog meer inspiratie, kijk op Pinterest LOVT loves farms.