de sede bank DS 15 desede DS15 vintage sofa 2

De Sede vintage

De Sede bank te koop bij LOVT

Vintage De Sede banken, het zijn onze favoriete vintage design meubels. De Sede vintage sofa’s en stoelen, het zijn echte high-end design meubels. Zo luxe, zo mooi, zo’n geweldige kwaliteit.

De Sede vintage geschiedenis

Ruim een halve eeuw geleden (in 1962) is De Sede begonnen in het atelier van een kleine, maar ervaren zadelmaker in Klingnau Zwitserland. De vakmensen van De Sede willen de best mogelijke leren zitmeubelen maken. Traditioneel handwerk is nog steeds een belangrijk onderdeel daarvan. Inmiddels bieden ze werk aan meer dan 120 mensen.
“Hun allesomvattende slogan is: The culture of excellence. Er is geen plaats voor middelmatigheid. En dat klopt. Dat maken ze echt altijd waar.”
Elke De Sede bank vintage is zo mooi gemaakt, met passie en liefde. Een superkwaliteit, deze luxe De Sede meubels zijn zo zwaar, vaak met een stalen frame. Van het allerbeste dikke runder nekleer.
Kwaliteit is het belangrijkste aspect in hun hele traject. Ze stellen hoge eisen aan zichzelf en ook aan de keuze van de huiden die gebruikt worden. Alleen stieren, grootgebracht in Zuid-Duitsland of Zwitserland waar de stieren de beste verzorging krijgen, zijn goed genoeg.
De lederspecialisten van De Sede waken ervoor dat er voor de meubels alleen de beste stukken leer worden gebruikt en geen stukken met oneffenheden. De kwaliteit van het leder is ongeëvenaard! Dat merk je direct wanneer je een De Sede leren bank ziet.

De Sede tweedehands collectie

Maar zeker net zo belangrijk, de vintage De Sede meubels zijn ontzettend mooi en ze vertellen hun eigen verhaal! We hebben bij LOVT al heel veel De Sede vintage banken in de collectie gehad. En er staan altijd wel prachtexemplaren in de LOVT Loods. We LOViT.
Neem de De Sede bank DS 1025, de Terrazza Elementen ontworpen door Ubald Klug. Een soort landschapsachtige banken. Heel mooi om daar een ziteiland van te maken.
Of de DS600 Snake Sofa, waarbij losse leren elementen een hele lange bank vormen, een slang.

Of de uitschuifbare DS-44 bank en fauteuil, of het daybed DS 80, geweldige sofa met z’n patchwork leer. Of het daybed DS85, een prachtige slaapbank met stalen frame. Anders, maar ook prachtig is bijvoorbeeld de DS 31 bank en fauteuil. Die lijken luchtiger, door het mooie frame. Stuk voor stuk zulke fantastische banken en stoelen, klassiekers die heel lang meegaan. Bij De Sede betekent design niet alleen mooi. Het zitcomfort is ook geweldig.

Bekijk de foto’s en zie hoe deze mid-century De Sede tweedehands banken prachtig zijn voor in de living. In een luxe chique herenhuis of grachtenpand. Of in een heel strak en modern interieur in een loft. Of als lounge bank in een hotel, restaurant of winkel.

Wij hebben eigenlijk altijd wel vintage meubels van De Sede outlet op voorraad. Als je een specifieke bank De Sede of De Sede zetel zoekt, bel of mail ons dan even. Dan gaan wij op zoek naar je favoriete De Sede vintage meubel.

LOVT LOVES DE SEDE

Products

  • De Sede DeSede DS50 DS 50 fauteuil clubchair senioren stoel vintage

  • De Sede DS 44 DS44 fauteuil chair

  • Vintage De Sede DS85 daybed sofa bank